De school als leefgemeenschap

De Josephschool is een gezellige school. De leerlingen vinden hier geborgenheid, veiligheid en een gevoel van thuis zijn. Er is een open contact tussen leerlingen en leerkrachten. We vinden het erg belangrijk dat er een goede sfeer hangt op onze school. Als kinderen met plezier naar school gaan, ontwikkelen ze zich beter en gaat het leren meer vanzelf!

Activiteiten voor iedereen

Regelmatig organiseren wij diverse activiteiten. Hierbij ontmoeten onze leerlingen elkaar, maar komen ook ouders en leerkrachten in contact met elkaar. Wij hechten veel waarde aan een nauw en open contact tussen de ouders en onze leerkrachten. Als ouder moet u zich op onze school net zo thuisvoelen als uw kind.

Leefregels

Als school streven wij dus naar een bepaalde sfeer en cultuur. Onze leefregels stimuleren dit. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- Wij zijn een school waar je hulp of advies mag vragen en je elkaar helpt en steunt.

- Wij zijn een school waar de leeromgeving er gezellig en verzorgd uitziet.

- Wij zijn een school waar duidelijkheid is over afspraken en regels.

- Wij zijn een school waar ouders het fijn vinden om samen met de leerkrachten aan de ontwikkeling van hun kind(eren) te werken.