Groep 1-2A

In groep 1-2A werken juf Marianne en Juf Renate.

In onze groep is het altijd heel gezellig, er zitten alleen maar lieve kinderen in onze klas! In de ochtend beginnen we altijd in de kring. Samen met Pompom en Loeloe zingen we het lied “Hé Pompom wat gaan we doen vandaag”. Elke dag zijn er twee kinderen die de assistent van de juf mogen zijn, zij mogen de activiteitenkaarten aanwijzen en vertellen wat we gedurende de dag gaan doen. Ze mogen ook tellen hoeveel jongens en meisjes er in de klas zijn, we oefenen de cijfers en de letters. Daarna gaan we meestal werken. Er is van alles te doen in de klas. We hebben een watertafel en een zandtafel, je moet zelf wel het zand weer opvegen. Er is natuurlijk ook een huishoek, die verandert mee met elk nieuw thema van Schatkist. Je kunt ook werken in de rekenhoek of in de taalhoek. In de bouwhoek worden hele mooie torens gebouwd. Dan hebben we ook nog heel veel materiaal in de kasten waar mee gewerkt kan worden. De kinderen leren zelfs al op de chromebook en de iPad werken.

We werken met de methode Schatkist. Pompom en Loeloe nemen ons steeds mee op een ander avontuur. Tijdens alle avonturen die we met Pompom beleven leren we allerlei doelen die de kinderen aan het eind van het jaar moeten beheersen. De doelen zijn te zien achter in de klas op de doelenmuur.

Elke dag gaan we in de kring, soms een enkele kring, soms een dubbele kring. In de kring gaan we op taaltocht. Daar leren we van alles over letters en klanken, rijmen, woorden en woordstukjes.
Zoem leert ons de letters die te vinden zijn in het bijenhotel, samen zoemen we de woorden. We hebben de letter van de week en de kinderen brengen spulletjes van thuis mee voor de letter.
Om 10.00 uur gaan we fruit eten, de juf leest dan een verhaaltje voor wat bij het thema hoort.
We spelen natuurlijk ook iedere dag buiten of we gaan gymmen. Onze gymschoenen liggen op school. We kunnen ze zelf al aandoen of anders helpt een andere leerling of de juf.